İpek Pişmaniye'nin kurucusu nam-ı diğer Ustaların Ustası LÜTFÜ CANIGENİŞ küçük yaşlarda pişmaniye, şeker, lokum, helva ve reçel yapımını öğrenmeye gönül vermiş şekerleme imalathanelerinde ustalık yapmış, 1954 yılında ise İPEK PİŞMANİYE şirketini kurmuştur.
İpek Pişmaniye son teknoloji otomosyon sistemini yakından takip ederek, 5 dönüm üzerine kurduğu üretim tesisi ile yılda 800 ton pişmaniye üretmektedir.
Pişmaniye sektöründe ilklere imza atan, daima yenilikçi olmaya özen gösteren şirketimiz 2006 yılında da 3 dönüm üzerine Kestane Şekeri Fabrikasını kurarak başta Bursa olmak üzere tüm Türkiye pazarında yerini almıştır.
Kullandığımız hammaddeler kendi yöresinden özenle seçilmiş ve gıda mühendislerimiz tarafından geniş testlerden geçerek 1. kalite olmasına dikkat edilmiştir. Bu hammaddeler kullanılarak ortaya çıkan ürünlerimiz bu işe yıllarını vermiş donanımlı ustalar tarafından el emeği ile üretilmektedir. Ürünlerimizde vazgeçilmezimiz ise şeker pancarıdır. Aile büyüğümüzden yadigâr, tarihi ve kültürel miras olan tariflerimize sahip çıkarak, markamıza duyulan güveni arttırarak müşterilerimize hizmet sunmaya devam ediyoruz.
İpek Pişmaniye, geniş ürün yelpazesi ile en büyük pişmaniye üreticilerinden olarak Türkiye'de 300'den fazla satış noktasına sahip tek şirkettir. Global pazarda da başta Almanya olmak üzere, İngiltere, Polonya, Bulgaristan, Avusturya, Hollanda, Dubai, Suudi Arabistan'a ihracat yapmaktadır.