İpek Pişmaniye

01-12-2020 14:31
İpek Pişmaniye

Pişmaniye ilk kez Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir şekerci tarafından bulunmuş ve imal edilmiştir. Üretimin devamı ise Kandıra esnafından Hacı Agop isimli bir ermeni tarafından olmustur. 

1919 yılında İzmit'li İbrahim Çınar, pişmaniye üretimini öğrenmis ve bunu İzmit'te devam ettirmiştir. Seneler ilerledikçe İzmit'te pişmaniye üretimi hızla ilerlemiş ve o zamanlar Patır Şekerleme'de usta olarak çalısan Lütfü Canıgeniş, 1954 yılında İpek Pişmaniye'yi kurarak bugünün temellerini atmıştır.

Bu yıldan sonra pişmaniye üretiminde hep ilklere imza atan İpek Pişmaniye kurulusundan bu güne birçok usta da yetiştirmiştir. Kuruluşumuz konusunda ilk olmanın sorumluluğunu her zaman bilerek hareket etmektedir. İpek Pişmaniye kurulduğu günden beri kaliteli, temiz, hijyenik koşullarda çalışmayı görev edinmistir. Her zaman alanında yeniliklere imza atan İpek Pişmaniye,1993 yılında ilk defa çikolata kaplı küçük pişmaniye topçukları 'Candy' yi ardından Tropik ve Çikolatalı Saray Helvası ürünlerini piyasaya sürmüştür. İpek Pişmaniye bugün 2200 m2 kapalı alana sahip en güçlü ve en büyük pişmaniye üreticisidir. Firmamizda kalite anlayışımızı paylaşan çok sayıda tecrübeli personel çalısmaktadır. Bu sayı her geçen gün de artmaya devam etmektedır. Bir dünya markası yaptığımız ismimiz, aynı zamanda Marka tesciline de sahiptir. İpek Pişmaniye, İzmit dahilinde ve Türkiye çapında bir çok satıs noktasının haricinde, yurt dışında başta Almanya olmak üzere , Amerika, Hollanda, Romanya, Fransa, İtalya, Suudi Arabistan,Dubai 'e ihracat yapmaktadır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.