Yerel Tat Evrensel Lezzet PİŞMANİYE

İzmit’in “Saray tatlısı” kıtaları dolaşıyor
13 Kasım 2017

İpek pişmaniye fabrikasında el değmeden, ama inanılmaz bir sıcak ortamda pişmaniye yapılışını izliyoruz. Yıllar önce elle yapılan pişmaniyelere göre çok daha hijyenik üretiliyor günümüzde pişmaniye.

Şeker ve sudan oluşan karışım bir kazanda 165 dereceye kadar kaynatılıyor. Kaynamış şeker soğutma tezgahlarına dökülüp, şeker soğutma tezgahlarında soğuyup yavaş yavaş macun halini alıyor. Fabrikada tüm üretim alanı gıda mühendisleri tarafından denetleniyor.

Macun halini almış şeker daha sonra beyazlatma işlemine tabi tutuluyor. Eski zamanlarda ustanın şekeri demir bir çubuğa asarak uzata uzata yaptığı beyazlatma işini, günümüzde özel beyazlatma makineleri yapmakta. Bu işlem bittiğinde şeker büyük bir sakıza benziyor.

<kutusag=”5961″ class=”last-child”>Diğer yandan un ve yağdan oluşan ve bir kazanda 7-8 saat pişen özel hamur, pişmaniye´nin çekileceği büyük tepsiye belli bir miktar yayılıyor. Halka haline getirilmiş ve hamur ile karıştırılmış şeker çekilerek açılmaya başlanıyor. 

Şeker, esnedikçe ve tepsi genişliğinde açıldıkça katlanıp tekrar açılıyor. Bu işlem, hamur kaybolana (hamurun şekere yedirilmesi) ve şeker tel tel ayrılana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) sürüyor.

Şeker tel tel ayrılıp hamur kaybolduktan sonra artık “pişmaniye” dir. 2 usta tarafından karşılıklı çekilerek koparılan pişmaniye halkası, soğutma tezgahlarına serilerek soğutuluyor.

Çekilen pişmaniye´nin bir kısmı tel tel yemekten hoşlananlar için o şekilde paketlenirken, büyük bir kısmı sade, kakaolu ve şamfıstıklı olarak özel fincanlar ile top haline getiriliyor.

 

ÜRETİM HİJYEN OLMALI

İpek Pişmaniye, kuruluş konusunda ilk olmanın sorumluluğunu her zaman bilerek hareket etmektedir.

İpek Pişmaniye, kaliteli, temiz, hijyenik koşullarda çalışmayı misyon edinmiş.

Her zaman alanında yeniliklere imza atan ipek, 1993 yılında ilk defa çikolata kaplı küçük pişmaniye topçukları ´Candy´yi ardından Tropik Bomb´s ve Çikolatalı Saray Helvası ürünlerini piyasaya sürmüş. İpek, bugün 1200 m2 kapalı alana sahip en güçlü ve en büyük pişmaniye üreticisidir. Firmada kalite anlayışını paylaşan çok sayıda tecrübeli personel çalışmakta. Bu sayı her geçen gün de artmaya devam etmekte. Bir dünya markası olarak, aynı zamanda Marka tesciline de sahip. İpek Pişmaniye, İzmit dahilinde ve Türkiye çapında bir çok satış noktasının haricinde, yurtdışında başta Almanya olmak üzere, Amerika Hollanda, Romanya ve Fransa´ya ihracat yapmakta. El değmeden üretimi hedef alan firma, bu gün itibariyle bardak sistemi de dahil olmak üzere üretimini el değmeden mamul haline getirmenin mutluluğunu yaşamakta.

İpek Pişmaniye çalışmalarına yüksek teknolojinin eklenmesiyle üretim kapasitesini her geçen gün daha da arttırmıştır. İpek Pişmaniye kuruluşundan bugüne tüketicinin dilek ve şikâyetlerini dikkate almış, tüketiciye kaliteli, taze ve sağlıklı ürünler sunmayı ilke edinmiştir. İpek Pişmaniye konusunda ilk olmanın sorumluluğunu bilerek hareket etmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir